2016-2017 Yılsonu Biyoloji Zümre Toplantı Tutanağı1

 

T.C.

LLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

……………………………………………………. LİSESİ

BİYOLOJİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

 

Zümre Numarası

…………….

Dersin Adı

……………………………..

Zümre Başkanı

Zümre Öğretmeni

…………………

Toplantı yeri

………………….

Toplantı Tarihi

………………….

Toplantı saati

……………..

 

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİ:

 

 

1)      Açılış ve yoklama

2)      Eğitim-öğretim programı ve zümre toplantılarına ait yönetmelik maddelerinin okunması,

3)      Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları

4)      2.kanaat döneminin gözden geçirilmesi ve zümre kararlarının değerlendirilmesi,

5)      Başarısızlık nedenlerinin tespiti ve öğrenci başarısının arttırılması için alınacak önlemler,

6)      Derslerin işleyişi ile ilgili tekniklerin gözden geçirilmesi,

7)      Biyoloji bilimi alanındaki yeni gelişmelerin gözden geçirilmesi,

8)      Dilek ve temenniler

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.biyolojidersim.com/

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR:

 

1)      Açılış ve yoklama

Toplantı Okul müdürü ………………………………………………………………… başkanlığında başlamıştır. Toplantıya biyoloji öğretmenleri …………………………………….. ve …………………………………….. katılmıştır. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir.

 

2)      Eğitim-öğretim programı ve zümre toplantılarına ait yönetmelik maddelerinin okunması,

Eğitim ve öğretim programı ile zümre öğretmenlerine ait yönetmelik maddeleri …………………………………….. tarafından okunmuş ve gerekli açıklamalar yapılmıştır.

 

3)      Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları

…………………………………….., “12. Sınıfların YGS-LYS sınavlarına hazırlanmaları ve malzeme yetersizliği nedeniyle laboratuar çalışmaları yeterince yapılamamıştır. Laborauvar çalışmalarını animasyonlarla anlatma yoluna gitmekteyiz” dedi.

…………………………………….., laboratuvarın kimya öğretmenleri dâhil dört öğretmen tarafından kullanılması da laboratuvar kullanımında sıkıntılar yaratmaktadır. Önümüzdeki yıl laboratuvar kullanma çizelgesi hazırlanmasında daha iyi planlama yapılması gerektiğini söyledi.

 

4)      2.kanaat döneminin gözden geçirilmesi ve zümre kararlarının değerlendirilmesi,

İkinci dönem zümre öğretmenler toplantı tutanağı biyoloji öğretmeni …………………………………….. tarafından okundu ve “birinci dönem toplantı tutanağında alınan kararları uygulamada herhangi bir aksamanın olmadığını” belirtti.

 

5)      Başarısızlık nedenlerinin tespiti ve öğrenci başarısının arttırılması için alınacak önlemler,

…………………………………….., “öğrencilerin başarısızlığı ile ilgili olarak öğrencilerin yeterli tekrar
yapmadığını, öğrencilerin ilköğretimden yeterli donanıma sahip olmadan liseye geldiklerini söyledi.

…………………………………….., “ailelerin çocuklarına karşı yeterli ilgiyi göstermediğini ve öğrencilerin derse hazırlıksız geldiklerini “belirtti.

…………………………………….., “öğrencilerin kendilerine bir hedef seçmediklerini, öğrenci ve aileler arasında iletişim kopukluğu olduğunu, bunun da öğrenci başarısını olumsuz etkilediğini, öğrencilerin çoğunluğunun Fen Bilimleri’ne ilgi göstermediklerini, önyargılı olarak bu derslerin çok zor olduğunu düşündükleri için istenen başarıyı gösterememişlerdir” dedi.

…………………………………….., “Öğrencinin başarısını arttırmak için dersin ilk 5 dakikasında önceki konuyla ilgili bağlantılı soruların sorulması ve açıklanması ile yeni konuya geçiş yapılmasının önemini vurguladı. Öğrencileri aktif tutabilmek için soru-cevap yönteminin sık sık kullanılması gerekir. Bazı öğrencilerimiz okul çıkışlarında, hafta sonlarında çalışmak zorunda kaldıklarından derslerine zaman ayıramamakta, bu yüzdende başarısız olmaktadırlar” dedi.

…………………………………….., ”Başarılı öğrencilerin başarılı olduğu anda ödüllendirilmesi gerekir. Günlük hayattan ödev verilmesi öğrencilerin ilgisini ve başarısını arttırır. Öğrenci seviyelerinin düşük olması, kitap okuma alışkanlıkları olmadığı için okuma, yazma, anlama, algılama konularındaki eksikliklerinin olmasıdır. Özellikle 12. sınıflarındaki bazı öğrencilerin yanlış bölüm seçmeleri, ileriye dönük hedeflerinin olmaması, gelecek kaygılarının olmaması sınıf geçme adına çalışmaları, başarıyı düşürmektedir.”dedi.

 

6)      Derslerin işleyişi ile ilgili tekniklerin gözden geçirilmesi,

……………………………………..,”verimli çalışma yollarının öğrencilere sürekli hatırlatılmasının yararlı olacağını” söyledi.

…………………………………….., “Velilerle sürekli iletişim kurulması başarıyı olumlu etkiler, ancak velilerin okula gelmelerini sağlayamıyoruz” dedi.

Okul müdürü …………………………………….., bu durumdaki öğrenci velilerinin okula gelmelerini sağlamak için idare olarak üzerimize düşeni yapalım ve gerekirse biz telefon edelim ve veliyi buraya çağıralım” dedi.

…………………………………….., “interaktif tahta kullanımı ile kurs aldık. Önümüzdeki yıl bunu daha aktif olarak kullanmamız gerekir. Biyoloji dersi zengin görsellerle desteklendiğinde öğrenmenin daha kalıcı olacaktır. Bu nedenle laboratuvarları daha aktif kullanmalı, görsellerden daha fazla yararlanmalı ve interaktif tahtayı daha aktif kullanmalıyız1 dedi.

…………………………………….., “konuların belli aralıklarla tekrar edilmesi, konuların günlük yaşamdan örneklerle pekiştirilmesine dikkat edilmesi başarıyı arttırır. Öğrencilerin derse katılımlarının arttırılması, derslerin mümkün olduğunca deney destekli işlenmesi başarıyı arttırır. Ancak laboratuvarda deney malzemelerinin yetersizliği nedeniyle deneyleri yapmakta zorluk çekmekteyiz” dedi.

…………………………………….., “laboratuvar malzemesi temini için gerekli girişimleri yapacağını söyledi.

 

7)      Biyoloji bilimi alanındaki yeni gelişmelerin gözden geçirilmesi,

…………………………………….., “Biyoteknoloji ve gen mühendisliği alanındaki son yıllardaki gelişmelerin oldukça hızlı olduğunu, gen haritasının çıkarılması birçok hastalığa çözüm bulunabileceğinin kolaylaşacağını ve bu durumda biyolojinin öneminin daha da arttığını vurguladı. Gelecek yıllarda sağlık, ziraat, veterinerlik ve gıda gibi birçok fen alanında gelişmeler yaşanacaktır. Bu gelişmeler ile biyolojinin önemi artacaktır. Öğrencilere bu gelişmeler öğrencilere anlatılmalıdır” dedi.

 

8)      Dilek ve temenniler

2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminde gelişmeler göz önünde bulundurularak başarılı bir yıl geçirildiğini belirterek toplantı sona ermiştir.

 

 

Biyoloji Öğretmeni                                                                                          Biyoloji Öğretmeni

……………………………………..                                                                           ……………………………………..

           

10.06.2017

 

UYGUNDUR

…………………………………………………………………

OKUL MÜDÜRÜ

 

https://www.biyolojidersim.com/

 

 

Dosyayı İndirmek için tıklayınız.

2016-2017  Yılsonu Biyoloji Zümre Toplantı Tutanağı1

 

 

Bu yazının kalıcı bağlantısı https://www.biyolojidersim.com/2016-2017-yilsonu-biyoloji-zumre-toplanti-tutanagi1/

Görüş ve eleştirilerinize en kısa zamanda cevap verilecektir.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.